Min setup

Den här sidan är inte originell för fem öre, utan jag tar idén rakt av från The Setup. Vet inte vad det är med mig, men jag tycker det är intressant att veta vad för slags hård- och mjukvara andra använder. Jag misstänker att det finns en och annan som delar samma sjukdom intresse.

Hårdvara

iMac med 21,5-tums bildskärm och 4 GB RAM 8 GB RAM (uppgraderat). Räcker förvånansvärt väl för allt  jag gör.

iPhone 3G. Den är inte lika användbar nu för tiden, då telefonen blivit rejält segare efter senaste uppdateringarna. Annat var det 2008 när den var hetast i stan. Borde egentligen ha hoppat på iPhone 4-tåget, men nåja. Används främst för att hålla ett öga på Facebook och Twitter. Det är också bekvämt att kunna överföra pengar mellan bankkonton var man än är, kolla när spårvagnarna går, surfa, maila, spela några casual-spel, osv.

iPhone 4S. Nu är jag med i matchen igen. Det känns skönt med en telefon som klarar av allt.

Mjukvara

Använder oftast program som kom med datorn.

Safari för web

Mail för… ja, mail.

Textredigerare för att skriva texter, idéer och gud vet vad. (Har även Pages, Apples motsvarighet till Word, men det är inget jag använder.)

Och program som inte kom med datorn:

Spotify. Älskar Spotify, det är framtiden idag. Det har gått så långt att jag inte ens lyssnar på skivor om de inte finns på Spotify.

Twitter for mac. Enkel, bra och snygg twitter-klient. Finns klienter med fler funktioner, men jag är ingen hard core-användare, så för mig kvittar antalet funktioner.

Pixelmator för att redigera bilder.

Adium för att ta hand om de få och sporadiska konversationer jag har med mina vänner som använder MSN på windows-sidan. Blir mer och mer överflödigt då de flesta har Facebook och Twitter. Har slutat använda Adium. Inte för att det fungerar sämre, utan för att jag börjat strunta i vänner som envisas med MSN och ”instant messages”. Tycker mer om twitter och liknande tjänster, där man svarar på meddelanden utan någon förväntning på att det ska ske genast.

Things. Det här programmet har jag  helt i onödan. Det är ett GDT-program (Get Things Done) som bara ger mig ångest, då jag aldrig gör sakerna när det är tänkt att jag ska göra dem.  Det anses i alla fall vara ett bra program om man vet hur man ska använda det. Använder påminnelser på iPhone istället.

Reeder. Mitt program på datorn för att bevaka internet. Alla mina RSS-flöden samlas snyggt och prydligt i en fin förpackning. Jag kan gå igenom allt i tur och ordning eller klicka på knappen ”Markera alla som lästa” (det är en bra knapp när man vissa dagar vill fuska med bevakningen). Har även Reeder på iPad och iPhone, så att jag kan bevaka på resande fot.

Annonser