Några ord om Wordfeud

Många som hamnar på min blogg har sökt på wordfeud och regler, av alla saker. Så det här är för er vilsna, så att ni inte ska ha kommit hit helt i onödan:

Wordfeud

Grundregeln i Wordfeud är enkel. Varje bokstav har ett värde, beroende på hur svår den antas vara att använda. När du bildar ett ord får du lika många poäng som bokstäverna som bildat ordet. Något som piffar upp spelet är specialrutorna. De ökar värdet på dina bokstäver och/eller ord.

DL står för Double Letter, TL för Triple Letter, bokstäver som hamnar i dessa rutor får ett värde som är två, respektive tre gånger ursprungsvärdet. Rutorna gör alltså det de heter. På liknande sätt fungerar DW och TW (Double Word, Triple Word), men dessa multiplicerar hela ordets värde. Om du ska få ihop höga poäng är det alltså viktigt att du använder de här rutorna strategiskt. Om du är så pass slipad att du lyckas använda alla dina sju bokstäver för att bilda ett ord får du dessutom 50 bonuspoäng. Det händer dessvärre inte så ofta, i alla fall inte när jag spelar.

Och glöm inte: längden på ett ord har ingen specifik betydelse. Det är snarare dumt att försöka bilda långa ord. Då öppnar du upp för din motspelare, samtidigt som du signalerar att du är en amatör. Försök istället att placera rätt bokstäver och ord i rätt specialrutor. Wordfeud handlar mer om taktik än om ordkunskap. Det underlättar om du kan många ord, men bara om du använder dem rätt.

Annonser