Enkla och sociala regler i Wordfeud

Jag vet att du älskar Wordfeud. Men du måste sansa dig. Om du svarar på allt genast kommer folk förstå att du inte har ett liv. Även om du råkar ha tid att döda och är helt otroligt uttråkad, är det bra att vänta några timmar extra bara för att vara på den säkra sidan. När du väl börjat svara är det okej att svara snabbt i några omgångar, förutsatt att din motpart gör likadant. Se dock till att du inte fortsätter lägga nya ord efter tre-fyra omgångar. Variera snabba omgångar med en längre period av tystnad. Kom ihåg, du vill inte verka desperat. Spela hellre mot fler personer samtidigt. På så sätt kan du kan hålla dig sysselsatt utan att enskilda motspelare känner att du flåsar dem i nacken.

Wordfeud

Du vill inte heller att folk ska tro att du fuskar. Det gäller att se till att man är bra, men inte misstänksamt bra. Om du bara lägger ord på över hundra poäng är sannolikheten stor att ingen kommer spela mot dig framöver. Det i sig är inte så farligt. Däremot kommer alla prata om dig i fikarummet. Du kommer bli känd som fuskaren. Även om du inte fuskar. Och blir man känd som fuskare på något banalt som Wordfeud är man så gott som fuskare i allt. Om du märker att folk tystnar när du kommer in i rummet är det förmodligen redan för sent. Håll tillbaka dina lustar att krossa dina kolleger/vänner i omgång efter omgång. Då och då kan du lägga dåliga ord avsiktligt. Lägg däremot inte enbart dåliga ord. Folk i din omgivning kommer att tro att du är dum i huvudet. Du vill inte bli känd som kollegan/vännen med ett ordförråd som en tolvåring.

Wordfeud har förvisso en chatfunktion, men håll dig borta från den. Varje gång du skriver något i chatten multipliceras din desperation med antal meddelanden du skrivit. Största kardinalfelet är att skriva till någon och be dem lägga ett ord. Det är inte bra. Det är inte bra alls.

Annonser